Eten & Drinken

horeca.jpg Ben je werkzaam in de horeca, werk je met vis of vlees, groenten of fruit, of op welke andere manier dan ook met voedingsmiddelen dan wordt de huid van je handen iedere dag belast en is de kans is groot dat de huid geïrriteerd raakt of zelfs een allergie opbouwt.

Het is belangrijk je handen op die momenten te beschermen dat het nodig is aangezien dit in het belang is van je eigen gezondheid maar ook die van de consument! Persoonlijke hygiene is een basisvoorwaarde voor het veilig bereiden van al het eten en drinken.  

Vinyl handschoenen zijn niet bestand tegen olie en vet. Nitrile wordt aanbevolen voor alle contact met voedingsmiddelen die vet en/of olie bevatten.

Bovendien hoef je bij het consequent gebruik van handschoenen je handen minder vaak te wassen: veel handen wassen maakt de huid week waardoor irriterende stoffen nog meer kans krijgen door de beschermende laag van je huid heen te dringen waardoor de kans op irritatie of eczeem toeneemt!

Stelregel: draag goede handschoenen bij werkzaamheden waarbij je handen nat, vies of beschadigd kunnen worden! 

Draag daarom ook bijvoorbeeld bij het sjouwen van kratten, fusten en dozen een beschermende handschoen met grip. Het is wellicht even wennen maar je handen zullen je dankbaar zijn!

    © 2010 - 2021 beschermjehanden.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel